Jeg kom lige forbi hjemmesiden for "Netværk for Kvinder i Fysik" (KIF) og der fandt jeg en undersøgelse af forskellen i de anbefalingsbreve, som henholdsvis kvinder og mænd får.
Der er en del forskelle men den der ramte mig hårdest var det som artiklen kalder apparent commendation eller på dansk noget i retning af noget der ligner udmærkelse dvs. sætninger som skal lyde positive, men indeholder negative undertoner. Det er alt lige fra at tydeliggøre problemer, men rose for at overkomme og trække en god egenskab ned ved at komme med betingelser.
Artiklen behandler også begrebet "doubt raisers" dvs. sætninger, som sår tvivl om den positive mening i anbefalingen. Ting der kunne være skrevet direkte og udelukkende positivt bliver udpenslet til nogle ting, som kan medføre tvivl hos læseren.
Jeg ved ikke, om artiklen er et korrekt billede af den verden vi lever i, men det er da noget jeg vil kigge efter i fremtidige anbefalinger - det kan være man skulle give dem artiklen at læse før de skrev anbefalingen. Jeg har desværre ikke været så god til at indsamle anbefalinger i mine tidligere jobs - ikke mindst fordi jeg altid har sagt op og dermed stået i den ubehagelige situation at måtte fortælle en arbejdsgiver at jeg har fravalgt dem. Jeg har indtil nu flygtet fra den ubehagelighed umiddelbart efter min opsigelsesperiode var overstået, så jeg kunne undgå konfrontationen. (Sådan er jeg ikke længere, men i dag er mine jobs også en del mere fagrelevante og derfor forhåbentlig også vigtigere i min fremtidige jobsøgning).
søndag den 2. december 2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar