onsdag den 16. januar 2008

Atkins efter 14 dage

I dag er sidste dag i det strenge Atkinsregime, som kæresten og jeg har kørt de sidste 2 uger. Kæresten bliver glad for at få sin kaffe igen og jeg glæder mig til at få lidt mere frugt i min kost. Og flere nødder og en anelse mere kulhydrat.

De friske ting kommer endnu mere på programmet i den næste tid. Æbler, appelsiner, rå grøntsager og en hel masse andre lækkerier.

Kæresten eksperimenterer meget med forskellige ingredienser for at føle sig tryg ved nogen af de "nye" ting. Han har lavet hjemmelavede saltede mandler og rodfrugtechips. Helt fantastiske ting - især er det nyt for mig at spise rødbeder, men med lidt olivenoliestegning bliver de helt perfekte. Så lækre.

Status for kuren er at det allerede er blevet hverdag - dog en hverdag med en hvis eftertænksomhed. Vi tænker over hvad vi spiser - utroligt meget, men så er resultatet også at vi spiser fantastisk god mad, taber os og bliver sundere på en gang :-).

Jeg har tabt mig 3 1/2 kilo, hvilket betyder at jeg ikke har tabt mig så meget i den forløbne uge, men til gengæld er der så mange andre fordele - og bukserne er ved at glide ned.

3 kommentarer:

Jonas sagde ...

Dejligt at det går godt med kuren - kæresten og jeg har også snakket om at prøve at skære ned på kulhydrater.

Mit spørgsmål er: hvad spiser i?

Hver gang jeg prøver på at finde på mad med lavt/intet kulhydrat inhold ender jeg med bøf med salat og gulerødder, hvilket bliver lidt kedeligt i længden. Hvad bruger i som fyld, når nu ris, pasta og kartofler er bandlyst?

/Jonas Dam

Therese sagde ...

Hej Jonas.

Bøf med salat er en klassiker, men der er heldigvis mange andre muligheder.

Vi kan godt li' konceptet med flere små retter og en aftensmad kan godt bestå af et udvalg af de følgende ting; capaccio med ristede pinjekerner og ruccola, lidt chili con carne (ikke for mange bønner), lidt skiveskåret pølse omkring en saltet mandel, en salat med bacon, æg og avocado, guacamole, en wokret, ovnristede rodfrugter med olivenolie og meget andet.

Hvis man er til det traditionelle med kartofler, sovs og en bøf, så kan man spise broccoli/blomkål med lidt sovs og en bøf (ikke købesovs, men f.eks. en god hjemmelavet rødvinssovs, som ikke er jævnet. Tynd, men god).

Til morgenmad står den ofte på æg i forskellige afskygninger og måske en skive ost. Man kan få nogle fiber ved at tage en fiberkiks med ost på, men kiksene indeholder meget kulhydrat, så man skal ikke spise for mange. Hvis man laver æggekage, kan man lave en stegt tomat til.

Når man virkelig skal holde sit kulhydratforbrug helt nede vil man nemt komme til at spise meget kød - det er så min filosofi at man skal sørge for at få grøntsagerne med.

En wokret er perfekt til at få nogle grøntsager - f.eks. en karryret eller chiliret med en blanding af løg, peberfrugt i forskellige farver, champignon, æbler, broccoli, blomkål, ærter, bønner eller lignende og afrundet med kylling. Det er lækkert.

I aften skal vi have suppe og det kan jo også varieres til uendelighed; med asparges, kødboller, kylling, rødbeder og/eller masser af persillerod, pastinak og lignende.

Hvis man er i humør til junkfood har Føtex et godt alternativ til pizza - en kødpizza; mere eller mindre en flad bøf med ost og andre pizzatoppings. Det er noget fedtet noget, men bedre at spise end pizza ud fra et kulhydratsynspunkt.

Kan det inspirere?

/Therese.

Jonas sagde ...

Der var bestemt et par tanker jeg ikke havde tænkt. Det er nok primært et vane-spørgsmål, når man plejer at have en af de tre "fyld" grupper med til hovedmåltider.

Desuden er vores plan heller ikke at droppe kulhydrater helt, bare at få skåret godt ned i dem, så en jævnet sovs er ikke helt så fy-fy som det åbenbart er på Atkins :)